Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011

Beirut - Santa FeΟι Beirut (που στα Aγγλικά σημαίνει Βηρυττός) είναι το μουσικό συγκρότημα του 25χρονου πια Zachary Francis Condon, από το Santa Fe των ΗΠΑ. Η μουσική που παίζουν οι Beirut κινείται στα είδη της Folk, Pop, Neo-Balkan ενώ έχει αρκετά στοιχεία της μουσικής της Ανατολικής Ευρώπης. Ο Condon είναι το βασικό μέλος των Beirut. Το κυρίως όργανο που παίζει είναι το Oυκουλέλε (ένα είδος κιθάρας μικρού μεγέθους) καθώς δεν μπορεί να παίξει κιθάρα εξαιτίας ενός τραυματισμού του στον καρπό, που εμποδίζει το χέρι του να αγκαλιάσει πλήρως το λαιμό της κιθάρας.
  Λυρικοί όπως πάντα και στο νέο τους άλμπουμ "The Rip Tide", δίνουν μουσικές με τρομπέτες και τύμπανα από τα Bαλκάνια παρόλο ότι βρίσκονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά απο τους τόπους αυτούς. Τα ταξίδια άλλωστε στην Ανατολική και δυτική Ευρώπη, αλλά και στην νότια Αμερική έχουν πλέον κατασταλάξει μέσα τους..
Ο Condon είμαι σίγουρος πως έχει εξασφαλίσει μία θέση ως ένας από τους συναρπαστικότερους και δημιουργικούς καλλιτέχνες της indie μουσικής σκηνής. Mην ψάξεις να διαλέξεις τραγούδια, ακουσέ το μονορούφι..

ENJOY ..

M.A 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου