Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2011

White Denim - Street JoyΧαίρομαι όταν μπορώ να μοιραστώ μαζί σας τόσο όμορφες μουσικές. Και λέω "μοιραστώ" γιατί η μουσική δεν πρέπει να μένει στα ράφια των κάθε λογής σταθμών ραδιοφώνου. Αποτελεί τον καλύτερο τρόπο έκφρασης συναισθημάτων και δόθηκε απο τον Θεό στους ανθρώπους για να τους καλλιεργήσει πνευματικά και να τους ενώσει. Πολλά λόγια για τους συγκεκριμένους δεν θα σας πώ. Αρκεί να αναζητήσετε το άλμπουμ τους με τίτλο "D" και τότε θα μπείτε κατευθείαν στο νόημα.. 
Οι White Denim κατάγονται απο το Texas των ΗΠΑ και είναι ένα τετραμελές Pοκ συγκρότημα. Η μουσική τους έχει επιρροές από dub, ψυχεδελικό rock, blues, punk rock, progressive rock, soul, jazz και πειραματική rock. To "D" είναι το πέμπτο κατά σειρά άλμπουμ τους και έχει λάβει άριστες κριτικές απο ανθρώπους και περιοδικά του είδους. Εδώ, το "Street Joy", μια μπλουζιά απίστευτης ομορφιάς και δύναμης με τα φωνητικά του James Petralli που δίνει μία τόσο ζεστή χροιά στην ήδη ψυχεδελική ατμόσφαιρα του κομματιού. Η μελαγχολία που περιβάλει το κομμάτι, τελικά μετατρέπεται σε σφραγίδα του.


ENJOY..
το βρίσκετε εδώ:  White Denim - Street Joy 
Μ. Α

Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2011

Πανέμορφο Video - Υπέροχη μελωδία για τους Diogenes Club

Πήραν το ονομά τους από το "Diogenes Club" το οποίο ήταν ένα φανταστικό Κλάμπ Κυρίων που δημιουργήθηκε από τον Sir Arthur Conan Doyle και εμφανίζεται σε διάφορες ιστορίες του Sherlock Holmes. Περιγράφεται ως ένα μέρος όπου οι άνδρες μπορούσαν να διαβάσουν ανενόχλητοι, και ως εκ τούτου, ο νούμερο ένα κανόνας ήταν ότι δεν έπρεπε κανείς να μιλάει, σε σημείο όπου τα μέλη της λέσχης μπορούσαν να αποκλειστοιύν λόγω του βήχα τους...  
Όσο αφορά τους ίδιους τους Diogenes Club, τους γνωρίσαμε απο την πρώτη τους δουλειά "Music For The Soul EP" υπό την ετικέτα της Βρετανικής Urbantorque το 2002. Οι Matthew Williams και Paul Giles (φωνητικά), κατάγονται απο την Νότια Ουαλία και έκτοτε δισκογραφούν για την ίδια εταιρεία κατασκευάζοντας ήχους που χαρακτηρίζονται από μία soft-rock προσέγγιση της ηλεκτρονικής μουσικής με τα BPM να επιβραδύνονται μέχρι τα όρια ενός νανουρίσματος. Εδώ τους ακούμε στο "Versailles", κυκλοφορία του 2010 με μια υπέροχη ατμόσφαιρα. Κατακαλόκαιρο και εικόνες που κάποιοι έζησαν και κάποιοι μόλις ξεκινάνε να ζούν μακρυά απο την τρέλα της Πόλης..

Enjoy..

Μ. Α