Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2011

Καλό Μήνα ! Coolrunnings - Fool Moon


   COOLRUNNINGS - Fool Moon by Too Pure Singles Club

Κάποια είδη μουσικής μου είναι απεχθή, δεν ντρέπομαι να το παραδεχθώ. Καμιά φορά όμως για να σας πω την αμαρτία μου, ντυμένα με ένα καλό καμουφλάζ-φορεσιά, με γοητεύουν εξίσου πολύ με τα είδη που καταγίνομαι. Οι Coolrunnings λοιπόν έκαναν το ντεμπούτο τους με το άλμπουμ "Dracula Is Only The Beginning" τον Απρίλιο που μας πέρασε. Και όντως ήταν μόνο η αρχή, η οποία είχε όμως καθαρό στύλ τραγουδιών με βάση μια experimental (πειραματική) Garage που αν και προσωπικά δεν συμπαθώ ιδιαίτερα, σάρωσε τα πάντα.

Η μπάντα απο το Knoxville γνωρίζει καλά πως να δημιουργεί ελκυστικές μελωδίες που σε περικυκλώνουν από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα. Έμεινα εντυπωσιασμένος απο το Fool Moon και σίγουρα θα το χαρακτηρίσω ως ένα από τα καλύτερα τραγούδια τους. Χωρίς να θέλω να κάνω συγκρίσεις πρίν περάσει ο απαραίτητος χρόνος που είναι και κριτής, μου θυμίζει έντονα και ας με παρεξηγήσεις, το "Kids" από MGMT και το "Mr Brightside" από τους Killers. Δεν απευθύνεται στο καθεαυτό κοινό τους γιατί είναι διαφορετικό απο το έως τώρα στύλ τους. Το Fool Moon είναι ένα demo, οπότε πιθανότατα δεν το ακούμε στην τελική του μορφή ενώ ανήκει στο ομώνυμο EP συνοδευόμενο απο ακόμα ένα track σε καθαρά Garage ύφος.

ENJOY
M.A 

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

Widowspeak - Gun Shy

Αυτοαποκαλούν τη μουσική τους Γκράντζ (Grunge). Προσωπικά επειδή έχω ταυτίσει τη Γκράντζ με τους "Alice in Chains", δε θα μπορούσα να κάνω αυτό το συνειρμό. Παρόλα αυτά οι "Widowspeak" στέκονται επάξια σε κάθε μουσικό αυτί που λατρεύει την Ιndie Rock σκηνή. Η καταγωγή τους δεν προιδεάζει για το αποτέλεσμα, κι'όμως, η τριμελής μπάντα απο το Μπρούκλιν της Νέας Υορκης καταφέρνει να δώσει 10 κομμάτια καπνισμένα με στοιχεία της Pop και κιθάρες που θυμίζουν πολύ τους ήχους των "Over The Rhine".

Το Gun Shy δίνει την ευκαιρία στην Molly Hamilton να αποκαλύψει τις φωνητικές της δυνατότητες στην Pop πλευρά του άλμπουμ. Τραγούδια που είναι βγαλμένα απο τα πιο ηλιόλουστα και αισιόδοξα μονοπάτια του Γκρούπ και αυτό γίνεται φανερό επίσης και με τα "Hard Times," και "Fir Coat". Σε γενικές γραμμές ένα πολύ αξιόλογο άλμπουμ που αξίζει της προσοχής σου, ιδιαίτερα αν σου αρέσουν οι μελαγχολικές κιθάρες και τα φωνητικά χωρίς πολλά γυρίσματα..

ENJOY
M.A


Widowspeak - Wicked Game (Chris Isaak Cover)