Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011

Spectrals - Luck Is There To Be Pushed
Ένας καλός μουσικός μπορεί να πάρει μουσικά στύλ που φαίνεται να έχουν φύγει απο την επικαιρότητα, να τα ανακατέψει με τις δικές του ιδέες και να δημιουργήσει μια εντελώς νέα εμπειρία. Αυτό ακριβώς είναι οι Spectrals, μία μπάντα που μεταφέρει ένα εντελώς νέο μουσικό project. "Αγαπώ πολλές μουσικές από τη δεκαετία του 50' και του 60', αυτά τα είδη των ήχων κάθονται καλά στα αυτιά μου", λέει ο Louis Jones, γνωστός και ως Spectrals. Το σημαντικό είναι οτι ακούγοντας το ΕP τους με τίτλο "A Spectrals Extended Play" που κυκλοφόρησε το 2010 αλλά και το ολοκαίνουργιο δισκάκι τους, καταλαβαίνω πως οι μουσικές των 50's-60's που έχουν στο μυαλό τους, δεν μένουν αμετάβλητες. Οι Spectrals βρίσκουν τον τρόπο να τις εξελίξουν και να πάνε μπροστά..

Το κομμάτι που σου παρουσιάζω σήμερα, είναι αυτό που ξεχώρισα ανάμεσα στα 11 που περιλαμβάνει το ανθολόγιο με τίτλο "Bad Penny" και μόλις κυκλοφόρησε. Μελαγχολία δεν το λές, πεσιμιστικό δεν το λές, ανάταση δεν το λές πάλι με τίποτα. Το λές όμως "φέρνω φωτογραφίες στο νού" και χαμογελάω αναπολώντας μνήμες. O 20χρονος κοκκινομάλλης Βρετανός Louis Jones τελίκα μου βγάζει μια ανεμελιά, βλέποντας τον με τη ζακέτα του πεταμένη στον ώμο και με τα περίεργα φωνητικά που σίγουρα δεν είναι πρόχειρη απομίμηση προτύπων. Στα δικά μου ηχεία το "Luck Is There To Be Pushed" παίζει εδώ και μέρες στο replay αλύπητα ! Ελπίζω να "πιάσεις" ότι έπιασα κι'εγώ. 

ENJOY

M.A 
 

Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011

Jared Evan - In Love With You (Acoustic)

Όταν τον πρωτοείδα σε κάποια φωτογραφία του, μου θύμησε κατευθείαν τον έτερο τραγουδιστή. Ποιόν άλλο; Τον Justin Timberlake φυσικά, η ομοιότητα είναι εκπληκτική. Το ενθαρυντικό είναι πως δεν έχει να ζηλέψει τίποτα και στη φωνή εκτός της εμφάνισης ο πιτσιρικάς απο τη Νέα Υόρκη. Γεννημένος τον Σεπτέμβριο του 1989, ήτοι μόλις 22 ετών, έγινε γνωστός το 2009 με το single "Frozen" ενώ η μεγάλη του επιτυχία που σίγουρα έχεις ακούσει να παίζει διαπασόν, ήρθε το 2010 και ήταν το κομμάτι που σου παρουσιάζω σήμερα αν και σε μία εκδοχή που θα έλεγα ότι ταιριάζει περισσότερο στο ύφος του Blog και του "W" Music Radio.

 Το "In Love With You" προκάλεσε έναν μικρό σεισμό τότε. Κουβαλάει και μία αντίφαση αφού ναι μέν είναι γραμμένο για κάποιο υπαρκτό πρόσωπο που είναι ερωτευμένος ο Jared αλλά η μουσική είναι ισχυρή, διαστρεβλωμένη και δυνατή. Έτυχε να τον ακούσω σε ένα Live του στη Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι και μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι το νιώθει αυτό που κάνει, το ζεί. Όχι μια κλασική ερωτική μπαλάντα λοιπόν και με στοιχεία Hip-Hop αλλά και Rock απο τα οποία ο Jared είναι επηρεασμένος και γεμίζουν τις παραγωγές του παρόλο που ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές ως ντράμερ. To κομμάτι που διάλεξα για'σένα δεν έγινε ιδιαίτερα γνωστό και καλύτερα έτσι. Μπορούμε σήμερα να πούμε δυο κουβέντες για την ακουστική Version που είναι τόσο απλή αλλά ταυτόχρονα τόσο έξυπνη. Μια κιθάρα και η παθιασμένη (αληθινά και φαίνεται) φωνή του Evan, φτάνουν για να σου κάνουν το  "κλίκ". Ευκαιρία να το αρπάξεις στο τέλος του άρθρου...

ENJOY

M.A

Jared Evan - In Love With You (Acoustic)

Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2011

Μιχάλης Αποστόλου Loved Tracks Top 10, Oct. 2011


1) His Name Is Alive - Someday (Burnt Friedman remix) (2003)
2) Blackwater - Track One (2007)
3) COOLRUNNINGS - Fool Moon (2011 - Unreleased Demo)
4) Alain Ho - Into A Deep (Hot Toddy Remix) (2011)
5) Cherokee - Take Care Of You (2011)
6) 7he Myriads - Megapolis (2011 - Unreleased)
7) Texture Like Sun - Bottle (2011)
8) The Tortoise - She Took The Tortoise Home (Genius of Time Remix) (2011)
9) Ron Basejam - Get Closer (2011)
10) Flowering Inferno - Time Is the Enemy (2009, Re-presented by Quantic)