Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012

Chromatics - Lady


Δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να πώ τα τετρημένα ή να περάσω στη δράση αμέσως. Μου λείψατε, έχουμε καιρό να συναντηθούμε στα μονοπάτια της μουσικής κτλ. Είναι κουραστικά και ήδη γνωστά, άλλωστε αν δε μου λείπατε δεν θα επέστρεφα, λογικό. Όλο αυτό το διάστημα πάντως λείπαμε για καλό. Αναβαθμιστήκαμε και ως προς την τεχνολογία που μας υποστηρίζει και ως προς τον πάροχο του ραδιοφώνου που μας "βγάζει" στον αέρα για να μας ακούτε πάντα μέσω διαδικτύου. Πλέον, εδώ και μερικές μέρες, το W Music Radio εκπέμπει τις μουσικές του απο το διαδικτυακό τόπο: www.e-radio.gr στη κατηγορία "Sophisticated". Ήδη μας δείχνετε πόσο σας αρέσουν οι επιλογές μας και φυσικά οτι μας ακούτε φανατικά. Σας ευχαριστούμε πολύ για αυτό και μπορούμε να σας υποσχεθούμε ότι θα γινόμαστε όλο και καλύτεροι για τη δική σας ευχαρίστηση.

Όσοι παρακολουθείτε το Blog τακτικά, θα έχετε καταλάβει ότι βασικό μας μέλημα είναι η δημοσιοποίηση καινούριων Projects, συγκροτημάτων και τραγουδιών στα μουσικά είδη του ενδιαφέροντος μας και αποτελούν αξιόλογες δημιουργίες ικανές να ανοίξουν νέους δρόμους στη μουσική εξελίσοντας την. Στη σημερινή μας ιστορία, προταγωνιστεί μια μπάντα που κοντεύαμε να την ξεχάσουμε κυριολεκτικά. Οι Chromatics, μας άφησαν το 2010 με ένα EP (Extended Play για να είμαστε και πιο κατατοπιστικοί) που πραγματικά τους καθιέρωσε και τους έκανε γνωστούς και ραδιοφωνικά. Το "In The City" ήταν όντως σταθμός για το τρίο απο το Όρεγκον των Η.Π.Α αφού το ομώνυμο κομμάτι αποτέλεσε ουσιαστικά τον ήχο σήμα κατατεθέν για αυτούς. Η φημολογία γύρω απο το όνομα τους είχε φουντώσει τελευταία στους κύκλους των οπαδών τους. Το πολυαναμενόμενο νέο τους άλμπουμ είναι ήδη στα ράφια των δισκοπωλείων και φιγουράρει ώς ένα απο τα πολυτιμότερα του έτους που διανύουμε. Η Ruth Radelet που χάριζει τη φωνή της στο συγκρότημα απο το 2007, σου φέρνει ξανά στο μυαλό την αίγλη τους χωρίς πολλή προσπάθεια. Επίσης η μπάντα συνεχίζει την συνεργασία της με τον Ιταλό κινηματογραφιστή Alberto Rossini σε ένα ακόμα video σε σύνολο τριών που έχει επιμεληθεί ως τώρα για αυτούς.


Η σημερινή επιλογή είναι το "Lady" που απέχει αρκετά απο τις πρώτες κυκλοφορίες τους το 2002 και 2004. Αν και το είδος τους χαρακτηρίζεται γενικότερα Lo-Fi (Low Fidelity, δηλαδή ήχοι με μπόλικη παραμόρφωση) η κυρίως γκάμα των παραγωγών τους κινείται σε Synthpop, Post-Punk και Italo Disco ρυθμούς. Το κομμάτι έχει μια αισθητική που μιλάει στην ψυχή σου με βουτηγμένα στο vintage χρώματα και αποχρώσεις. Τα ασταθή πλάνα της κάμερας και τα κοντινά πλάνα των λαμπερών φώτων σε κάνουν να νιώθεις λίγο άβολα. Είναι όμως μια αληθινή στενή ματιά στη ζωή της ομάδας των Chromatics πάνω στη σκηνή και στο δρόμο. Ξεκάθαρο μπάσο και ρυθμός ανυπέρβλητος δείχνει ότι η μπάντα ξέρει που πατάει και έχει βρεί το δρόμο της στα σίγουρα. Το "Kill For Love" θυμιζεί πολύ τους Glass Candy. Άλλωστε θα μου πείτε, ανήκουν στο ίδιο σπίτι, την Italians Do It Better. Στη νέα τους δουλειά θα βρείς και διασκευές όπως το "Into the Black" απο το "Hey Hey, My My" του Neil Young.

ENJOY
M.A

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου